Aanbod

Lopen in Balans biedt verschillende workshops en cursussen: 

 • Workshop ChiWalking
 • Workshop ChiRunning
 • Cursus Chi Running in twee dagdelen 
 • Cursus beginnen met hardlopen/Start to ChiRun
 • Cursus beginnen met wandelen/Start to ChiWalk 
 • Techniekgroep

Hieronder vind je informatie over de inhoud van de workshops en cursussen. Heb je nog vragen? Wil je liever privé les? Neem dan contact via info@lopeninbalans.nl.  Inschrijven en betaling verloopt via de landelijke website van Nederlandse  instructeurs, via de volgende link: ChiRunning.nl.

Workshop ChiWalking 

Wat kan je verwachten?

 • Je leert wandelen vanuit je ‘chi’ met praktische en toegankelijke oefeningen: na de workshop pas je de techniek makkelijk toe in je dagelijks leven.
 • Ik bekijk de techniek van alle wandelaars met een video analyse vooraf en achteraf: je krijgt gerichte feedback. 
 • De groep bestaat uit maximaal 6 personen: er is voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht. 
 • De workshop duurt gemiddeld van 9.30-13.00 uur en de kosten zijn 65 euro per persoon (inclusief  koffie en thee). 
 • Direct aanmelden                       
Running Mirjam-24
Agenda

 

woensdag 28 oktober                        13.00-16.30 uur. Leeuwarden.          Neem contact op

René : ‘ Een workshop Chiwalking bij Mirjam Boomsma heb ik als bijzonder geslaagd ervaren. Duidelijke uitleg van Mirjam en ze nam alle tijd om vragen te beantwoorden. Heldere achtergrond informatie en na een tijdje in de workshop kon je het verschil al voelen in ontspanning tijdens het wandelen. Verschillende soorten oefeningen gedaan om zoveel mogelijk kennis te maken met Chiwalking. Een absolute aanrader !’

Karsten: Tijdens de workshop Chi Walking van Mirjam ervaar je vrijwel direct dat je lichter en gemakkelijker loopt. Door Mirjam’ instructies toe te passen in de praktijk zorgen kleine aanpassingen aan je lichaamshouding voor bewustwording van je loopgedrag. In het begin dacht ik bij Chi Walking  dat het vrij zweverig zou zijn, maar het tegendeel is waar.  Het is een workshop waarbij je met de juiste mix van de theorie- en praktijk in de wandeltraining lekkerder gaat lopen en uiteraard zonder toekomstige blessures. Bewust Wandelen Wordt Weer Waanzinnig! 😊Ik kan iedereen een workshop Chi Walking van Mirjam aanraden!  Ee

Workshop ChiRunning

Running Mirjam-3

Wat krijg je bij een workshop Chi Running?

 • Je leert hardlopen vanuit een juiste houding met ontspanning. Daarnaast besteed ik aandacht aan je chi, armzwaai, paslengte en -versnellingen en pasfrequentie. 
 • Ik bekijk de techniek van alle lopers met een video analyse vooraf en achteraf. Jouw persoonlijke aandachtspunten ontvang je na de workshop digitaal. 
 • De groep bestaat uit maximaal 6 personen: er is voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht.
 • De workshop duurt gemiddeld zeven uur. De kosten zijn 110 euro per persoon. 
 • Ik zorg voor koffie en thee en lunch.

Mark: Kwalitatieve workshop met een goede opbouw en veel praktische oefeningen door een prettige, bekwame en leuke trainster. De analyse met foto’s en persoonlijke verbeterpunten is heel nuttig en bruikbaar.

Agenda

woensdag 23 september        9.00-16.00 uur Leeuwarden. Neem contact op

zondag 6 december          9.00-16.00 uur Leeuwarden. Neem contact op

Cursus ChiRunning in twee dagdelen

De cursus bestaat uit twee dagdelen van 9.00-12.00 uur. Het voordeel hiervan is dat je aangeleerde vaardigheden tussentijds kan oefenen. De inhoud en kosten van de cursus zijn hetzelfde als die van de workshop.  

Running Mirjam-45
Agenda

 

woensdag 21 en 28 oktober  9.00-12.00 uur Leeuwarden  Neem contact op

Petra: Zeer leerzame workshop, welke op een enthousiaste wijze door Mirjam wordt gegeven. De foto’s en tips in de analyse achteraf zijn handig en goed om  zelf nog een keer terug te lezen!

Janny: Er is mij vaker verteld dat mijn landing teveel op mijn voorvoet/tenen is. In deze workshop kreeg ik hulp en instructies wat ik kon doen  om dat te veranderen, waardoor het veel makkelijker ging. Normaal lukte mij dit echt niet. De pasfrequentie vond ik een openbaring.  Er was tijdens de workshop voldoende ruimte om vragen te stellen en waar je je verhaal kwijt kon. 

Hilda: Deze workshop was een eyeopener, waar een enthousiaste Mirjam je met theorie en oefeningen laat ervaren hoe je makkelijker en ontspannender kunt lopen. Haar feedback is heel helder en het beeldmateriaal dat je digitaal ontvangt maakt veel duidelijk. Bijzonder dat met een paar aanpassingen, je je al zoveel beter kan voelen.

Wim: Wat een leuke, leerzame persoonlijke workshop. Gun het jezelf! Gewoon doen! 

Rinyanne: Een superleuke en nuttige workshop waarin je waardevolle feedback ontvangt, tijdens maar ook achteraf in een digitale analyse. 

Beginnen met hardlopen/ Start to Chi

Running Mirjam-27

Begin je met hardlopen? Doe het dan goed. Ik bied een loopprogramma voor groepen van minimaal 4 personen, met veel aandacht voor Chi Walking en Chi Running. 

 • Tien trainingen van een uur: elke training bestaat uit een deel techniek en een deel beweging.    
 • Iedere loper krijgt een video analyse en een schema op maat mee om zelf te oefenen: geleidelijk aan ontwikkel je een mooie looptechniek waarbij je conditie steeds vooruit gaat.       
 • De groep bestaat uit maximaal 10 personen: er is voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht.     
 • Prijs op aanvraag. Neem contact op

Beginnen met wandelen/ Start to Walk

Wandelen is een effectieve manier om fit te worden. 

Samen met collega instructeur Henk Hiemstra bied ik een wandelprogramma voor groepen van minimaal 4 personen, met veel aandacht voor techniek: basishouding vanuit de Tai-Chi bewegingsleer, oefeningen voor je onder- en bovenlichaam. Maar ook lopen op ritme en heuveltechniek.

 • Acht trainingen van ongeveer een uur: elke training bestaat uit een deel techniek en een deel beweging.    
 • Iedere loper krijgt een video analyse en een schema op maat mee om zelf te oefenen: geleidelijk aan ontwikkel je een mooie wandeltechniek waarbij je conditie steeds vooruit gaat.       
 • Er is voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht.  Er wordt gekeken naar een maximaal aantal deelnemers en er is begeleiding van twee instructeurs. 
 • Prijs: 90 p.p. Neem contact op

Techniekgroep

trail falmignoul3

De techniekgroep is voor hardlopers die een workshop of een cursus Chi Running hebben gevolgd en zich willen blijven ontwikkelen in de techniek.

Eens in de maand op een woensdagochtend van 9.15-10.30 uur is er een techniek groep.  Het aanleren van de techniek is een doorlopend proces. Er wordt gestart met een deel techniek en daarna volgt een loopje in de omgeving.  Inschrijving is verplicht.  Kosten zijn 5 euro per les of 45 euro per 10 lessen.

Voordelen techniekgroep:

 • Les van een gecertificeerde instructeur.    
 • Een stok achter de deur om blijvend aan je techniek te werken.    
 • Delen van kennis met lopers die hetzelfde doel nastreven.      

Lessen in 2020: 29 januari, 26 februari, 25 maart, 29 april, 27 mei, 24 juni, 29 juli (optioneel), 26 augustus, 30 september, 28 oktober en als reserve 25 november. Neem contact op

Janny: De tijd vloog voorbij terwijl het superkoud en nat was. Er zijn foto’s gemaakt van mijn houding en ik dacht eerst dat mijn houding wel goed zou zijn, maar na het maken van foto’s van voor en na, zag ik enorme verbeteringen. Leuke en ontspannen samenwerking tussen Mirjam en Henk als instructeurs.