Trail

‘Ontspanning tijdens inspanning’

trees-3410846_1920

Trailrunnen is hardlopen op wisselende ondergronden door de natuur. Dat kan in de duinen, de bossen en heuvels en op het strand zijn met natuurlijke hindernissen. Door het heuvel op en heuvel afgaan op oneffen terrein is het veelal vechten tegen de zwaartekracht.  Hier kan Chi Running uitkomst bieden. 

Voor wie is het geschikt?
Trailrunnen is voor elke loper, die een nieuwe uitdaging zoekt en meer afwisseling in de training wil hebben. Ben je op zoek naar meer beleving en en ben je minder gericht op snelle tijden? Dicht bij de natuur, om de rust te ervaren en te ervaren hoe mooi de omgeving is? Dan is trailrunnen zeker iets voor jou.

Clinic Trailrunning       

 

ChiRunning heeft de beste trail- en heuveltechnieken die er zijn! Bij ChiRunning gaat het om het goed verdelen van de inspanning en het voorkomen van een te zware belasting van gewrichten, spieren en pezen. Daardoor kun je makkelijker, langer en verder in de (liefst ongerepte) natuur lopen. 

Wat kun je verwachten? 

Uitleg heuveltechnieken, stijgen en afdalen en oefenen hoe dit veilig te doen in de praktijk. Ontdek hoe leuk het is om op wisselende ondergronden te lopen en ervaar de kracht van de natuur. 

Duur: 1,5- 2 uur. Dit kan op maat worden gemaakt afhankelijk van de mogelijkheden van de deelnemers.

Geïnteresseerd? Neem contact op

 

trailclinic 2020

Introductiecursus Trailrunning 3×2 uur

 

  • Je verlegt je grenzen, zowel fysiek als mentaal door gevarieerde trainingen.
  • Je ontdekt hoe leuk het is om in een natuurlijke omgeving te lopen. 
  • Les van een gecertificeerde instructeur. 

Je kunt minimaal 60 minuten achter elkaar hardlopen. En  je bent niet bang voor een fysieke uitdagende training

  • Trainingstijd: zondag van 9.00 – plm. 11.00 uur.
  • Periode: 3 opeenvolgende zondagen
  • Startdata: 29 september, 6 & 13 oktober
  • Kosten: €35 per persoon.
  • Locatie: wisselende locaties in de (omgeving van ) Rijsterbos.
  • Aantal deelnemers: minimaal 4 en maximaal 12. 

Enthousiast en wil je meer weten? Neem contact op

Fotograaf foto:John Veenstra

Anneke : De introductiecursus in de Gaasterlandse bossen is een leuk en uitdagend avontuur! Door de trainingen ben ik in goed vertrouwen de trail ingegaan. Ik vind je een bevlogen mens met hart voor deze sport! Super dat je alles zo leuk had voorbereid. Elke keer een ander stuk bos en route die je had uitgezet, al je tips voor technieken geeft je lef om een ‘hindernis’ te nemen en de tips zijn laagdrempelig. De trail zelf was heel goed te doen en ik herkende stukjes bos weer.

Annie: De introductiecursus is een realistische ervaring, waarbij Mirjam als trainer zeer zorgzaam en zorgvuldig is naar de groep maar ook in het uitzoeken van de routes. Een 10!

Trailweekend Belgische Ardennen Blaimont 

Met een programma voor lopers die willen trailen in technischer terrein met meer hoogteverschil dan in Nederland. Hierin is het mogelijk deel te nemen als beginnende trailer (basisniveau 10 km) tot de meer ervaren trailer (vanaf 10 km en verder). Het is mogelijk om zowel recreatief te lopen als in lokaal verband aangepast aan jouw mogelijkheden. 

Kosten 225 euro per persoon (2 overnachtingen, 2x ontbijt, 2x lunch, koffie, water en thee, video analyse, trainingen en Trail des Fantômes ).  Max. 5 personen om voldoende aandacht te waarborgen. Reiskosten heen- en terugreis en diner vrijdagavond en zaterdagavond zijn voor eigen rekening.

Programma:                            

Vrijdag 14 augustus: vanaf 16.00 uur ontvangst. Rond 17.00 uur een trailtraining (max 10 km). Diner: 20.00 uur. 

Zaterdag 15 augustus: in de ochtend video opnames en kennismaking met heuveltechnieken. In de middag feedback video opnames. Rest van de middag vrije besteding en optioneel een trailwandeling in de omgeving. Rond 18.00-19.00 uur diner. 

Zondag 16 augustus: verschillende afstanden Trail des Fantômes.  

Meer weten? Er is een deelnemersformulier met meer informatie. Deze kun je opvragen bij info@lopeninbalans.nl. Nadat je kennis hebt genomen van het deelnemersformulier, kun je je hier inschrijven.  Vragen? Neem contact op